Hakkımda

Ocak 1989 Ankara doğumluyum.Aslen Sivaslıyım.Babamın mesleği nedeniyle 1989-2007 yılları arasında Türkiye’nin 11 farklı yerinde yaşadım.

8 yıllık ilk öğretim hayatımı 7 farklı okulda geçirerek Afyonkarahisar Dinar Fatih ilköğretim okulunda,lise eğitimimi ise 2007  yılında Afyonkarahisar Dinar Anadolu Lisesi’nde tamamladım.

2008 yılında Gaziantep Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ni kazanarak lisans eğitimime başladım.

1995  yılında ilk öğretime başlarken babamın bir bakıma okul hediyesi olarak aldığı bilgisayarla, teknoloji dünyasının içerisine girmiş bulundum.Günümüz kişisel bilgisayar kavramının temel taşlarından biri olan Windows 95 ve belki de hem bilgisayar hemde İngilizce konusunda kendimi geliştirmemde büyük rol oynayan MS-DOS sistemiyle de tanışmış oldum.Ne kadar doğru emin değilim ama ailemin söylediğine göre bilgisayarın alınmasıyla beraber çok kısa sürede bilgisayarın birçok parçasını (hatta bazılarını birden çok kez) yakmış olduğum, son olarak babamın yaktığım bir anakartı odama bir tablo misali asmasıyla yaklaşık olarak 5 yıl “Aman bir şey olmasın” korkusuyla geçtiği anlatılır.

Bilgisayarla tanışmam o zamana göre erken olsa da İnternet’le tanışmam 2000 yılında gerçekleşti. Google vs. gibi arama motorlarından bihaber olduğum ilk zamanlar,teknoloji dergilerinden ve zamanın “sosyal ağı” IRC kanalları aracılığıyla internet nedir ne değildir öğrenmeye çalışarak geçti. O zamanlar açtığım mail adreslerinin ikisini de hala kullanabiliyor olmak da benim için güzel bir anı.

Lise yıllarımın hayatımın her alanında büyük etkisi olduğunu söylemem mümkün.(Özellikle de 2007-2008 yılları)Liseden önce zihnimde yer eden bilgisayarı sadece kullanan birisi olmak değil bir şeyler üretebilen birisi olma fikri, lisede artık tamamen şekillenmeye başladı. ÖSS sınavının “hediyesi” olarak istediğim Bilgisayar mühendisliği eğitimini alamamış olsam da kendimi geliştirmemek için bir engel olmadığını anlamamla lisans eğitimimin 1. sınıfında aldığım Programming with C++ dersiyle yazılım geliştirme yolunda ilk adımımı atmış bulundum.Konsol tabanlı C++ dersleriyle beraber o siyah ekranda yazan klasik “Hello,World!” yazısı dersi aldığım birçok arkadaşım için bir şey ifade etmezken benim için çok önemliydi.Tek dönemlik bir ders olduğu için tam olarak istediğim şekilde sonuçlanmadı ama yine de güzel bir programlama altyapısı almama yetti.Bu sayede gerek kitaplardan gerekse internetten aldığım yardımlarla kendimce bişeyler yapabilecek bir bilgi birikimine sahip oldum ve hala da bunu geliştirmeye çalışıyorum.

Her ne kadar hayalimde ki bölüm olmasa da eğitimini aldığım mühendisliği hayal ettiğim şekilde kullanmaya çalışıyorum. Belki de bu sayede teknoloji ile ilgili olan merakımı sadece yazılımdan kurtararak günün birinde donanım geliştirme şansını yakalayabilirim.

Doğduğumda babamın anneme isim olarak sunduğu  Aykut-Oğuz-Rıdvan üçlüsünden, doğuştan bir Fenerbahçe taraftarı olduğum söylenebilir.

Müzik türleri arasında bir sınıflandırma yapmama rağmen, türlerden çok bazı şarkı ve sanatçıları dinlemeyi pek sevmem.Kısacası kulağa hoş gelen ve o an dinlemekten hoşlandığım her türde müziği dinlerim.

Ne yazık ki ciddi bir kitap okuma alışkanlığına sahip değilim.Kitap okumayı hayal gücümde oluşan dünya nedeniyle çok severim ama çok az kitap okuduğumun da farkındayım.

Kendimce iyi bir sinema izleyicisiyimdir.Müzik konusunda oluğu gibi filmlerde de sınıflandırma yapmam,imkanın oldukça hem güncel filmleri hemde önceden izlemeye fırsat bulamadığım filmleri izlemeye çalışırım.

Dizi konusunda ise yerli dizilerin içerisinde tek-tük ilgimi çeken dizileri sadece izlerken,hoşuma giden birçok yabancı diziyi mümkün olduğunca takip etmeye çalışırım.

Tüm bunlardan bana ne kardeşim diyebilirsiniz ama sonuç olarak bu sayfaya siz girdiniz.Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Aykut KAŞKAYA

Yorum bırakın